Ik maak animaties voor zorginstellingen, goede doelen & patiëntenorganisaties om informatie over preventie, educatie, bewustzijn en gezondheid helder en aantrekkelijk te maken.

Praten over complexe en medische informatie is niet altijd eenvoudig.
En als er veel emoties bij komen, is er vaak geen ruimte voor patiënten en hun omgeving om alle informatie te begrijpen en verwerken.

Patiënten hebben vaak behoefte om informatie ook na het gesprek met de arts nog eens door te nemen. Maar medische informatie begrijpen door teksten van folders of websites te lezen, is niet voor elke patiënt de beste manier om te worden geïnformeerd.

Lezend medische informatie begrijpen kan een uitdaging zijn. Gesproken tekst en bewegend beeld helpen patiënten om informatie makkelijker tot zich te nemen en een voorstelling te maken wat dit voor hen betekent.

Beter begrip van zorg & behandeling voor betere communicatie met artsen
Marleen Kerstens

Ik ben Marleen

Ik help je met animaties voor

  • preventie en bewustwording
  • voorbereiding op opname, onderzoek of operatie
  • inzicht in gezondheid, aandoening en klachten
  • inzicht in behandelopties
  • het in kaart brengen van de zorgkaart
  • aansluiten bij patiëntenverenigingen
  • invullen van enquêtes

Eerder ontwikkelde ik educatieve materialen voor de kinderopvang. Toen ik vanwege een oncologische aandoening van mijn dochter veel in ziekenhuizen verbleef, leerde ik veel over wat artsen, verpleegkundigen, kinderen / patiënten en ouders nodig hebben om elkaar goed te begrijpen tijdens medische gesprekken.

Ik heb altijd een passie gehad voor tekenen en animaties. Ik begon met het animeren van illustraties van mijn dochter. Om me vlot te ontwikkelen in de vaardigheden van het animeren, heb ik cursussen gevolgd en ben ik vooral heel veel animaties gaan maken.

Met mijn ervaring met het ontwikkelen van educatieve materialen, kan ik informatie vertalen in uitleganimaties waarmee patiënten makkelijker complexe info begrijpen en zich begrepen voelen.

Nieuwsgierig hoe ik je kan helpen makkelijk en vlot te informeren in Zorg & Welzijn?

Plan dan een kennismaking in: